Crane currency tar täten i valutabranschen

Crane Currency är ett internationellt USA-baserat företag som designar och producerar sedlar och säkerhetslösningar till drygt 50 centralbanker runt om i världen. De kombinerar hantverkskunnande kring tillverkning av sedlar med den senaste säkerhetstekniken som bygger på avancerad mikrooptik. Crane Currency tillverkar bland annat det nya svenska sedelserien och den klassiska amerikanska 100-dollarssedeln.

Vi har arbetat fram ett helhetskoncept som moderniserar kommunikationen så att den matchar det teknikförsprång som Crane Currency har jämfört med sina konkurrenter.

Genom det nya kommunikativa angreppssättet tar Crane Currency täten i hela valutabranschen. Fokus ligger på storytelling där vi lyfter fram designers, R&D-avdelningar och människor. Samtidigt lyfter vi fram högteknologiska detaljer och svårbegripliga metoder på ett lättbegripligt och intresseväckande sätt.

Helhetskonceptet innefattar kommunikationsplan, grafisk profil, samtliga digitala kanaler, intranät, nytt fotomanér, företags- och produktfilmer, trycksaker, magasin, presentationsboxar, mässdesign, klädkollektioner samt storytelling och nytt sätt att skriva all copy.

KUND

Crane Currency

DaTUM

September 2015

UPPDRAG

Totalkommunikation

Parken Zoo
MUNKTELLBADET